fbpx

Vermijd deze 8 conversiekillers op je webshop en verhoog je verkoop!

Conversiekillers

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk dat zoveel mogelijk bezoekers daadwerkelijk een aankoop doen op jouw webwinkel. Helaas komt het regelmatig voor dat bezoekers snel wegklikken, zonder daadwerkelijk een product te kopen. Hier kunnen verschillende redenen voor aanwezig zijn, dit zijn zogenoemde conversiekillers. Om de conversie op je webshop te optimaliseren, is het belangrijk om te weten wat mogelijke conversiekillers zijn en hoe je deze kunt oplossen.

 

Wat is conversie?

Kort gezegd is een conversie het uitvoeren van een gewenste actie. Stel, je zet een campagne op, dan heeft die campagne hoogstwaarschijnlijk een bepaald doel. Dat doel kan van alles zijn: een verkoop, het invullen van een contactformulier, zorgen voor klikken, een offerte aanvraag, het aantal bezoekers verhogen, enz. Wanneer je dat doel behaalt, spreken we van een conversie. Wil je meer weten over conversies? In onze blog over conversies vertellen we er alles over!

 

8 conversiekillers op webshops

Heb je een webshop of wil je binnenkort met een webshop starten? Dan is het verstandig om stil te staan bij de belangrijke onderdelen van een webshop. Welke facetten zorgen ervoor dat jouw webshop een succes wordt? Let bij het beantwoorden van deze vraag op de 8 conversiekillers. Vergroot daarmee de kans op betere verkoop op je website door deze te vermijden!

 

1. Trage website

Een trage website kan ervoor zorgen dat bezoekers snel wegklikken. Zorg er daarom voor dat je website snel laadt en dat je afbeeldingen en video’s geoptimaliseerd zijn. Dit kun je bijvoorbeeld doen door afbeeldingen te verkleinen of door gebruik te maken van een caching plugin.

 

2. Slechte navigatie

Een slechte navigatie kan ervoor zorgen dat bezoekers niet kunnen vinden wat ze zoeken. Zorg daarom voor een overzichtelijke menustructuur en een duidelijke zoekfunctie. Zorg er ook voor dat producten eenvoudig te vinden zijn en dat filters goed werken.

 

3. Onduidelijke productbeschrijvingen

Als de productbeschrijvingen niet duidelijk zijn, kan dit potentiële klanten afschrikken. Zorg daarom voor heldere en aantrekkelijke productbeschrijvingen die de voordelen van het product benadrukken. Zorg er ook voor dat de informatie compleet en duidelijk is.

 

4. Geen beveiligde betalingsmethode

Als je webshop geen beveiligde betalingsmethode heeft, kan dit ervoor zorgen dat klanten niet durven te betalen. Zorg er daarom voor dat je website SSL-gecertificeerd is en dat je een veilige betalingsgateway hebt. Dit zorgt voor vertrouwen bij de klant en verhoogt de kans op een conversie.

 

5. Gebrek aan sociale bewijskracht

Sociale bewijskracht is een krachtig middel om klanten te overtuigen. Zorg daarom voor voldoende klantbeoordelingen en testimonials. Dit geeft potentiële klanten vertrouwen en laat zien dat anderen tevreden zijn met jouw product(en) en service.

 

6. Slechte productfoto’s

Als de productfoto’s op je webshop van slechte kwaliteit zijn, kan dit ervoor zorgen dat klanten niet overtuigd zijn van het product. Het is daarom van belang om professionele foto’s van hoge kwaliteit die het product goed in beeld brengen te gebruiken. Dit vergroot de kans op een aankoop.

 

7. Te veel afleiding

Te veel afleiding op je website kan ervoor zorgen dat bezoekers niet meer weten waar ze moeten kijken. Zorg daarom voor een rustig ontwerp en beperk het aantal calls-to-actions. Focus op de belangrijkste acties die je wilt dat de bezoeker uitvoert, zoals het plaatsen van een bestelling.

 

8. Lange en ingewikkelde checkout

Een lange en ingewikkelde checkout kan ervoor zorgen dat klanten afhaken. Zorg daarom voor eenvoudige en intuïtieve betaalmogelijkheden bij de checkout op jouw website.

 

Conversie optimalisatie voor je webshop

Het vermijden van conversiekillers is van cruciaal belang voor het succes van je webshop. Door ervoor te zorgen dat je website snel laadt, een overzichtelijke navigatie heeft en heldere productbeschrijvingen biedt, vergroot je de kans dat bezoekers ook daadwerkelijk een aankoop doen op je website. Bovendien is het belangrijk om te zorgen voor een beveiligde betalingsmethode, voldoende sociale bewijskracht en professionele productfoto’s. Een rustig ontwerp en een eenvoudige en intuïtieve checkout maken het plaatje compleet.

 

Door deze tips toe te passen kun je conversiekillers vermijden en de conversie op je webshop verhogen. Vergeet niet om regelmatig te testen en te meten wat werkt en wat niet, zodat je jouw webshop continu kunt verbeteren en optimaliseren. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat bezoekers niet alleen jouw website vinden via Google, maar ook daadwerkelijk klanten worden.

 

Hulp nodig bij conversie optimalisatie? MediaTrend staat voor je klaar!

Bij het optimaliseren van jouw webshop kan de hulp van een expert vaak goed van pas komen. MediaTrend is gespecialiseerd in het optimaliseren van webshops en kan zo gericht jouw conversiepercentage verhogen. MediaTrend kan je helpen om het maximale uit jouw webshop te halen, wij staan graag voor je klaar. Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op om te zien wat we voor jou kunnen betekenen!

Relevante artikelen

Gratis Quickscan
Wil je ook een boost geven aan jouw website?

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Contact boost yourtraffic
Ontvang de Google Ads Checklist
Ontvang de UTM voorbeelden
Ontvang de SEO Infographic
Ontvang de gratis inhaakkalender
Ik ga voor Starter!
Chat openen
Snel in contact met onze specialisten!
Hallo,
Hoe kunnen wij je helpen om je bedrijf te laten groeien?