fbpx
MediaTrend Logo

De Dag van de Privacy

Security supportpage 4

Op 28 januari is het de Europese Dag van de Privacy. Deze dag heeft als doel burgers te informeren over hun rechten betreffende het gebruik van hun persoonsgegevens door overheden, bedrijven en andere organisaties.

Wat is De Dag van de Privacy?

De Dag van de Privacy is tot stand gekomen door de Raad van Europa met steun van de Europese Commissie. Op 28 januari 1981 is het Dataprotectieverdrag opgenomen in de regelgeving over privacy binnen heel Europa. Dit verdrag heeft de basis gelegd voor de Europese privacybescherming die in 2018 is aangevuld met de Algemene verordening gegevensbescherming. Deze staat voor de meeste beter bekend als de AVG.

Als je bijvoorbeeld gebruikt maakt van Google Analytics, Google Ads of andere tools die gegevens van gebruikers verwerken, is het vragen van toestemming volgens de AVG wetgeving verplicht. De cookiemelding is hiervoor de meest bekende manier. Bekijk ons cookiebeleid voor een voorbeeld.

Online worden deze gegevens in de praktijk gebruikt door bedrijven voor het beter bedienen van klanten, analyseren van bezoekersgedrag op de website, of advertenties en andere marketingactiviteiten. We nemen privacy serieus en zijn ons bewust van de verantwoordelijkheid die we daarvoor dragen. Wij verwerken persoonsgegevens zodra je gebruik maakt van onze diensten. In onze privacyverklaring kun je hier meer over lezen.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Relevante artikelen

Wil je ook een boost geven aan jouw website?

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Contact boost yourtraffic
Ik ga voor Starter!