Google Ads: werkt dat voor mijn bedrijf?

Door Sterre van der Velde Geplaatst op 6 aug. 2023 Onderwerp Google Ads
Google Ads is een advertentieprogramma van Google. De basisprincipes van Google Ads zijn relevantie, controle en resultaat. Je kunt er advertenties en zoekwoorden instellen waarmee je online gevonden wilt worden. Door te adverteren via Google is het mogelijk om bovenaan de zoekresultaten te komen wanneer een potentiële klant iets zoekt. Zo bereik je snel en effectief jouw doelgroep!

Wat kosten Ads?

Google vraagt geen minimum en werkt met bijna elk budget. Doordat het zo laagdrempelig is, is adverteren voor vrijwel elke ondernemer toegankelijk. Vooraf stel je zelf een budgetlimiet in, wat voorkomt dat je meer besteedt dan dat je eigenlijk wilt. Stel een budget in wat voor jou werkt en haal zo de mooiste resultaten. Kosten worden in rekening gebracht wanneer gebruikers zorgen voor interactie naar de website. Je betaalt wanneer er een conversie wordt behaald. Denk bijvoorbeeld aan de kosten per klik naar de website of het bellen naar het bedrijf. 

Geld verdienen met Google Ads

Om geld te verdienen met je Google Ads account is het belangrijk dat je genoeg kennis hebt om het goed in te zetten. Instellingen zoals soort campagne, biedstrategie en locatietargeting zijn belangrijk om goed in te stellen. Je wilt er uiteindelijk voor zorgen dat er genoeg conversies plaatsvinden na aanleiding van je advertenties op Google. Door deze conversies die plaatsvinden, verdien je uiteindelijk je inzet van de advertenties terug, mits je de juiste instellingen weet te vinden. 

Behaal je bedrijfsdoelen

Google Ads helpt jou op verschillende manieren om je bedrijfsdoelen te behalen. Het stimuleert bijvoorbeeld de online en fysieke verkoop, vergroot de naamsbekendheid en beïnvloed de overweging van je producten en services. 

Typen advertentie campagnes

Er zijn vijf soorten advertentiemogelijkheden: Search, Display, Shopping, Video en App. Adverteren begint met een campagne opzetten op basis van jouw bedrijfsdoelstellingen. Elk campagnetype bepaalt waar jouw advertenties verschijnen en in welke opmaak deze worden weergegeven. 

Search

Allereerst zijn er Search-campagnes, deze zorgen voor zichtbaarheid van jouw product of dienst in de zoekmachine van Google. Zoekadvertenties verschijnen naast de zoekresultaten van Google en andere partnersites, zoals YouTube, wanneer hier op gezocht wordt.  

Display

Display-campagnes zijn zichtbaar op het Google Display netwerk, dit zijn advertentieplekken op YouTube, websites en mobile apps die deze soort advertenties ondersteunen. Je advertenties worden gekoppeld aan inhoud die verband houdt met jouw bedrijf of met de interesses van jouw consumenten. Ze zorgen voor een vergrote zichtbaarheid bij een publiek met specifieke interesses.

Shopping

Met Shopping-campagnes verschijnt je productaanbod direct in de zoekresultaten van Google Shopping. Op deze manier zien consumenten gedetailleerde informatie over het product, nog voordat ze jouw advertentie hebben geselecteerd.

Video

Met Video-campagnes kun je het juiste publiek op schaal bereiken en hun aandacht trekken. Advertenties zijn te zien tijdens de advertentieblokken op YouTube en in het netwerk van websites en apps van Google. Deze advertenties helpen om het verhaal van jouw bedrijf tot leven te brengen.

App

Als laatste zijn er App-campagnes, deze zorgen voor betrokkenheid, app-installaties en in-app acties kunnen hiermee worden verhoogd.

De grootste voordelen van Google Ads op een rijtje:

  • Betere zichtbaarheid van jouw bedrijf;

  • Tijdsbesparend (vooral als je het laat uitbesteden);

  • Adverteren met alle vrijheid, je bepaalt zelf wanneer je adverteert en wat je budget is;

  • Gericht adverteren op de juiste plaats en het juiste moment;

  • Bereik een specifieke doelgroep;

  • Bepaal met welke zoekwoorden je vindbaar wilt zijn en welke niet;

  • Diverse campagnes tegelijkertijd laten lopen;

  • Overzichtelijk en inzicht in de resultaten;

  • Je betaalt alleen wanneer mensen ook werkelijk op je advertentie klikken.

Start nu!

Google Ads is voor iedereen toegankelijk, ook voor jouw bedrijf. Je bent nu op de hoogte van de kosten, het verdienmodel en het bereik van Google Ads, dus wacht niet langer en start nu!
In 5 stappen mijn campagnes opzetten.. Neem contact op
Sterre van der Velde
Performance Marketeer bij MediaTrend
Ontmoet Sterre, onze SEA Specialist en Social Media Marketeer bij MediaTrend. Met sterke communicatieve vaardigheden en een proactieve houding is zij een echte aanwinst voor ons team. Sterre beheert meerdere accounts die ze gedreven naar een hoger niveau tilt. Naast haar werk bij MediaTrend heeft ze waardevolle ervaring opgedaan in marketing en projectmanagement. Ze is niet alleen een strategische denker maar ook een echte doener. Buiten kantooruren houdt ze van sociale activiteiten en is ze altijd in voor een uitdaging.
Google Ads
De webshop bestellingen zijn met ruim 93% toegenomen
Novaline Verzwaringsdekens
Online Adverteren
Er is meer dan 200% omzet groei gerealiseerd binnen 3 jaar tijd
Vos Koffie
Google Ads
Een stijging van maar liefst 380% op onze online aanvragen
Regel je subsidie

Ik help jouw bedrijf naar de top!

Igor, Online marketing consultant
Doe binnen 2 minuten onze gratis online groei analyse en kijk hoe we samen jouw doel kunnen bereiken!