fbpx

Google Merchant Center Next

Google Merchant Center Next

Google Merchant Center Next is een nieuwe en vereenvoudigde versie van Merchant Center. Het is een platform van Google waarmee bedrijven hun producten kunnen beheren en promoten via Google Shopping en andere Google-services. Dit platform maakt het voor bedrijven gemakkelijker om hun online aanwezigheid te vergroten, meer klanten te bereiken en hun online winkel efficiënter te beheren. Via Merchant Center Next kunnen bedrijven makkelijker hun producten tonen op Google. Dit platform wordt voortdurend verbeterd en er worden steeds weer nieuwe functies aan toegevoegd.

 

Google Merchant Center Next

 

Wil je een gebruiker toevoegen aan je Google Merchant Next account? Bekijk dan hier onze uitleg video. Mocht je vragen hebben, neem dan vooral contact op met een van onze specialisten!

 

WooCommerce

 

WooCommerce is een webshop plugin voor WordPress. Hiermee kun je je diensten en producten op je WordPress website verkopen. Met Google Merchant Center Next kun je op diverse manieren producten toevoegen aan Google. Je kunt dit ook doen door WooCommerce te koppelen aan je Merchant Center. Op deze manier kun je je producten blijven beheren op WooCommerce en ze worden daarmee automatisch toegevoegd aan Google. Er worden geen wijzigingen in je WooCommerce-account aangebracht door deze koppeling. Deze functie is beschikbaar voor bedrijven die al gebruik maken van WooCommerce. Een groot voordeel is, het wordt automatisch geüpdatet op basis van de koppeling.

 

 

Hoe koppel je een Google Merchant Center Next gebruiker?

 

Het koppelen van een Google Merchant Center Next gebruiker is een eenvoudig proces dat binnen enkele minuten kan worden voltooid. Door de gebruiker te koppelen, kunnen gebruikers producten uploaden naar Google Shopping en deze producten aanbieden aan klanten via verschillende Google-diensten, zoals Google Zoeken en Google Afbeeldingen.

 

Om te beginnen moet je naar merchants.google.com gaan en inloggen op je account. Eenmaal ingelogd, kun je aan de linkerkant van het scherm een navigatiemenu vinden. Klik op ‘Uw bedrijf’ om toegang te krijgen tot de instellingen voor jouw bedrijf.

Google Merchant Center Next gebruiker koppelen

 

Op de pagina van ‘Uw bedrijf’ kun je vervolgens op ‘Mensen en toegang’ klikken.

 

Google Merchant Center Next account koppelen

 

Daar krijg je de optie om een nieuwe gebruiker toe te voegen. Klik op ‘+Gebruiker toevoegen’ en vul het gewenste e-mailadres in.

 

Account koppelen Google Merchant Center Next

 

In het volgende scherm kun je de gebruikerstoegang en e-mailmeldingen instellen. Onder het kopje ‘Gebruikerstoegang’ moet je ervoor zorgen dat het selectievakje ‘Beheerder’ is aangevinkt als je de nieuwe gebruiker de mogelijkheid wil geven om het Google Merchant Center Next account te beheren. Onder het kopje ‘E-mailmeldingen’ kun je ervoor kiezen om alle selectievakjes uit te zetten om onnodige e-mailmeldingen te voorkomen.

 

Gebruiker koppelen Google Merchant Center Next

Klik vervolgens op de knop ‘Gebruiker toevoegen’ links onderin het scherm om de nieuwe gebruiker toe te voegen. Als alles goed is gegaan, zou je nu het nieuwe account moeten zien op de lijst van gebruikers met toegang tot jouw Google Merchant Center Next account.

 

Dat was het! Je hebt zojuist succesvol een Google Merchant Center Next gebruiker gekoppeld. Als je meer wil weten over dit proces, kun je onze instructievideo bekijken.

 

 

In het nieuwe Google Merchant Center Next worden nog veel nieuwe functies uitgerold, de volledige versie is er nog niet. Wil je de nieuwste updates hierover ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Relevante artikelen

Gratis Quickscan
Wil je ook een boost geven aan jouw website?

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Contact boost yourtraffic
Ontvang de Google Ads Checklist
Ontvang de UTM voorbeelden
Ontvang de SEO Infographic
Ontvang de gratis inhaakkalender
Ik ga voor Starter!
Chat openen
Snel in contact met onze specialisten!
Hallo,
Hoe kunnen wij je helpen om je bedrijf te laten groeien?