fbpx

Google Signalen: wat is het en hoe kun je het gebruiken?

Google Signalen

Google Signalen is vijf jaar geleden gelanceerd als uitbreiding van Google Analytics. De tool is ontworpen zodat bedrijven inzicht kunnen krijgen in het gedrag van hun gebruikers, vooral wanneer ze schakelen tussen verschillende apparaten tijdens het zoeken. Het programma maakt het voor bedrijven makkelijker om het klantgedrag en de daarbij behorende reis te begrijpen. 

De belangrijkste voordelen:

 • Multi-platform rapporten: een van de grootste uitdagingen in de digitale marketing is het volgen van gebruikers over meerdere apparaten. Vaak beginnen mensen hun zoektocht op hun mobiel en ronden ze deze vervolgens af op hun laptop. Google Signalen geeft bedrijven de mogelijkheid om patronen te herkennen en strategieën te bedenken die hier rekening mee houden. 
 • Gerichte remarketing: door middel van het programma wordt het gemakkelijker om gepersonaliseerde remarketingcampagnes op te zetten. Wanneer je begrijpt hoe gebruikers interactie hebben met je website op verschillende apparaten, kun je advertenties maken die beter aansluiten op hun interesses.
 • Demografische en interesse rapporten: de tool biedt toegang tot uitgebreide informatie over de demografie en interesses van je gebruikers. Dit kan helpen bij het verfijnen van je marketingstrategieën en het maximaliseren van je return of investment (ROI).

Hoe schakel je Google Signalen in? 

Het is duidelijk dat het programma een waardevol hulpmiddel is voor bedrijven die hun digitale marketing willen optimaliseren. Daarom is het handig om te weten hoe je dit als bedrijf in kunt schakelen. Het volgende stappenplan kan hierbij gebruikt worden: 

 

 1. Log in bij Google Analytics.
 2. Zorg dat je de Editor-rol hebt voor je Google Analytics 4-property om Google Signalen te activeren.
 3. Ga naar het Beheerder-paneel binnen Google Analytics.
 4. Controleer of je het juiste account en de juiste property hebt geselecteerd.
 5. Onder de kolom Property ga je naar Gegevensinstellingen > Gegevensverzameling.
 6. Zet de schakelaar op Gegevensverzameling inschakelen door Google Signalen.
 7. Klik op het tandwiel pictogram waar staat aangegeven dat Google Signalen is ingeschakeld voor een bepaald aantal regio’s.
 8. Schakel de schakelaar in of uit voor elke regio waarin je wilt dat Google Signalen gegevens verzamelt.
 9. Klik op Toepassen.

 

Privacy Overwegingen

Met de komst van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in de EU, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de gegevensverzameling en -verwerking in lijn zijn met deze regelgeving. Dit houdt in dat je als website-eigenaar toestemming moet vragen aan je gebruikers voordat je cookies of andere technologieën installeert die persoonlijke gegevens verzamelen. Daarom dien je er altijd voor te zorgen dat wanneer je Google Signalen gebruikt, je een duidelijk privacybeleid moet hebben en cookie-meldingen moet inschakelen. 

 

Het is essentieel dat gebruikers weten welke gegevens je verzamelt, waarom je deze verzamelt, hoe je deze gebruikt, en dat zij de mogelijkheid hebben om hun toestemming te geven of in te trekken. Bovendien moet je als bedrijf de mogelijkheid bieden om hun gegevens te verwijderen, zoals vereist door de AVG. Door deze stappen te volgen kun je Google Signalen op een AVG-conforme manier gebruiken, terwijl je nog steeds waardevolle inzichten verkrijgt uit je gebruikersgedrag.

 

Conclusie 

Kortom, met een zorgvuldige en verantwoordelijke aanpak kan Google Signalen je aanzienlijke voordelen bieden op het gebied van data-gedreven marketing. Het biedt diepgaande inzichten in multi-platform gedrag, maakt effectievere remarketing mogelijk en helpt bij het verfijnen van demografische targeting. Wel moet je rekening houden met het feit dat je als bedrijf ethisch en transparant om moet gaan met gebruikersgegevens. Als je dit in gedachten houdt, kan Google Signalen een game-changer zijn in je data-gedreven inspanningen.

Relevante artikelen

Gratis Quickscan
Wil je ook een boost geven aan jouw website?

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Contact boost yourtraffic
Ontvang de Google Ads Checklist
Ontvang de UTM voorbeelden
Ontvang de SEO Infographic
Ontvang de gratis inhaakkalender
Ik ga voor Starter!
Chat openen
Snel in contact met onze specialisten!
Hallo,
Hoe kunnen wij je helpen om je bedrijf te laten groeien?