fbpx

Hoe ziet een goede contentkalender eruit?

contentkalender

Een contentkalender helpt je bij het plannen van je content. Je maakt een duidelijk overzicht en bepaalt van te voren wanneer je een post wilt plaatsen, welke kanalen je wilt inzetten en met welke boodschap je je doelgroep wilt bereiken. Maar wat zijn de voordelen van een contentkalender en hoe maak je er een?

 

Stuur mij de inhaakkalender

 

Wat zijn de voordelen van een contentkalender?

  • Je vergroot je online zichtbaarheid door consistent te posten
  • Een contentkalender geeft structuur en overzicht in wat je gaat posten
  • Het bespaart tijd en stress
  • Het helpt bij het behalen van jouw marketingdoelstellingen

 

Hoe start je met een contentkalender?

Je kunt niet voor elk kanaal dezelfde type content gebruiken. Waar LinkedIn zich richt op de zakelijke netwerken, richt TikTok zich meer op grappige, informatieve en vooral creatieve korte video’s. Hier dien je de content dus op aan te passen, bijvoorbeeld een informatieve tekst voor Linkedin, vertaal je voor TikTok naar een informatief filmpje. Onderzoek daarom waar jouw doelgroep zit. Denk aan; Instagram, Facebook, TikTok, Pinterest, LinkedIn. Bepaal ook de boodschap die jij over wilt brengen naar jouw doelgroep, wil je ze informeren, overtuigen of bijvoorbeeld aanzetten tot actie. En hoe je dit gaat doen, doe je dit met een afbeelding en korte tekst, met een informatieve uitgebreide tekst bij je post of ga je voor een filmpje. Hierbij is de vorm van je content afhankelijk voor het kanaal dat je kiest. Al deze bevindingen plaats je in je contentkalender en vervolgens ga je de content verder vorm te geven.

 

Jouw kalender vullen

Het maken van content kan een tijdrovende klus zijn. Zorg dat jij jouw marketingdoelstelling helder voor ogen hebt. Vervolgens kies je de socialmediakanalen die je wilt inzetten. Daarna bedenk je met welke frequentie je wilt posten, is dat elke week, of meerdere keren per week? En vervolgens ga je de content maken. 

 

Om je een handje op weg te helpen bij het maken van content voor jouw contentkalender, kun je onze inhaakkalender downloaden. Hierin vind je feest- en speciale dagen waar jij met jouw content op kunt inhaken. Wil je meer weten over adverteren met je socials? Neem dan contact op.

Relevante artikelen

Gratis Quickscan

Wil je ook een boost geven aan jouw website?

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Contact boost yourtraffic

Ontvang de Google Ads Checklist

Ontvang de UTM voorbeelden

Ontvang de SEO Infographic

Ontvang de gratis inhaakkalender

Ik ga voor Starter!
Chat openen
Snel in contact met onze specialisten!
Hallo,
Hoe kunnen wij je helpen om je bedrijf te laten groeien?