fbpx

Klikfraude is vanaf nu verleden tijd!

klikfraude

Klikfraude is een probleem wat vaker voorkomt dan je denkt. Het is daarom belangrijk om alert te blijven en hulp in te schakelen om je klikken te beschermen. Lees in deze blog alles over klikfraude en ongeldige klikken en hoe je dit nu op kunt lossen via MediaTrend.

 

Wat is klikfraude?

Ongeldige klikken zijn klikken op advertenties die Google als onrechtmatig beschouwt. Zoals onbedoelde klikken of klikken als gevolg van schadelijke software. Wanneer er meerdere keren op je advertenties wordt geklikt ontstaat er klikfraude. Het kan leiden tot hogere kosten voor de adverteerder en is iets wat plaats kan vinden binnen Google Ads of Meta Advertising. Mogelijk kunnen hierdoor de resultaten van je campagnes worden beïnvloed. 

 

De volgende voorbeelden kunnen worden beschouwt als ongeldige klikken:

 

  • Overbodige klikken die de adverteerder niets opleveren
  • Klikken die binnenkomen vanuit kliktools, robots of andere misleidende softwares
  • De tweede klik van een dubbelklik, dit zijn irrelevante klikken die niets opleveren

 

Hoe gaat Google met klikfraude om?

Ongeldige klikken worden herkend door Google en filteren deze uit het account. Hiervoor gebruikt Google geavanceerde systemen om deze onnodige klikken op te sporen en te wissen. Iedere klik wordt onderzocht en zijn terug te zien in de rapportage van Google Adwords. Het budget dat deze klikken op een dag hebben gekost wordt verwerkt. Google wil voorkomen dat al je advertentiebudget opgaat aan ongeldige klikken. Daarom wordt het budget dat deze klikken op een dag hebben gekost verwerkt. Echter is dit geen permanente oplossing. MediaTrend kan hier wel een oplossing voor bieden.

 

Hoe kan ik mijn klikken beschermen? Kies MediaTrend!

MediaTrend kan je helpen om je klikken te beschermen. We zorgen voor schoner verkeer en blokkeren slechte tot kwaadaardige klikken. Dit doen we door mensen of programma’s waarvan je zeker weet dat ze niet converteren tegen te houden. Er wordt een maximum ingesteld voor herhalende klikkers en mensen met verdachte apparaten of een VPN worden geblokkeerd. Dit zal betekenen dat je voor een klein bedrag, een groot gedeelte van je dagbudget vele malen efficiënter kan besteden. Samen met je specialist bepaal je de beste strategie die je klikken gaat beschermen. Besteed je geld dus efficiënt via MediaTrend.

 

We helpen je graag!

Heb je nog vragen of wil je jouw klikken beschermen? Neem direct contact op met MediaTrend en overleg met een specialist. Wij helpen je hier graag bij.

Relevante artikelen

Gratis Quickscan
Wil je ook een boost geven aan jouw website?

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Contact boost yourtraffic
Ontvang de Google Ads Checklist
Ontvang de UTM voorbeelden
Ontvang de SEO Infographic
Ontvang de gratis inhaakkalender
Ik ga voor Starter!
Chat openen
Snel in contact met onze specialisten!
Hallo,
Hoe kunnen wij je helpen om je bedrijf te laten groeien?