fbpx

Ongeldige klikken in Google Ads

Ongeldige klikken in Google Ads

Wat is klikfraude in Google Ads?

Wanneer een concurrent in korte periode meerdere keren op je advertenties in Google klikt ontstaat er klikfraude. Ook geautomatiseerde klik programma’s en zogenaamde robots kunnen klikfraude veroorzaken. Deze klikken zorgen voor onnodige kosten in je account en in sommige gevallen worden advertenties minder weergegeven doordat het dagbudget is behaald.

 

Hoe gaat Google om met ongeldige klikken?

Google onderzoekt iedere klik op een Ads advertentie, en filtert ongeldige klikken uit de account. Google gebruikt geavanceerde systemen om de onnodige en ongeldige vertoningen en klikken op te sporen en te verwijderen uit je Google Ads account. De systemen van Google registreren en controleren iedere klik en kijken hierbij naar klikpatronen en trends in Ads. Wanneer ontvang je normaal de klikken? Is er een groot verschil tussen de klikken in een periode dan worden de klikken eruit gefilterd door Google.

 

Google beschermt adverteerders tegen ongeldige klikken

De ongeldige klikken komen normaal gezien niet naar voren in je account, Google verwijdert de ongeldige klikken en je ontvangt credit voor het aantal ongeldige klikken. De ongeldige klikken zijn te zien in de rapportage van Google Ads.

Het kan ondanks de bescherming van Google voorkomen dat je toch een hoge stijging van de klikken ziet. Als deze stijging niet te verklaren is en je denkt dat je te maken hebt met klikfraude neem dan contact op met Google. Je account zal dan onderzocht worden door medewerkers van Google waarbij zij handmatig je account controleren. Iedere melding van klikfraude wordt serieus genomen door Google en er zal snel contact met je worden opgenomen via e-mail.

 

Contact over Google Ads

Heeft u zelf een vraag over Google Services of bent u benieuwd geworden naar hetgeen wij voor u en uw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op of kom gezellig langs in ons pand in Alkmaar.

Relevante artikelen

Gratis Quickscan
Wil je ook een boost geven aan jouw website?

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Contact boost yourtraffic
Ontvang de Google Ads Checklist
Ontvang de UTM voorbeelden
Ontvang de SEO Infographic
Ontvang de gratis inhaakkalender
Ik ga voor Starter!
Chat openen
Snel in contact met onze specialisten!
Hallo,
Hoe kunnen wij je helpen om je bedrijf te laten groeien?