fbpx

De ontwikkeling van LinkedIn in 20 jaar

LinkedIn 20 jaar

In mei 2023 is het alweer 20 jaar geleden dat LinkedIn werd opgericht. Ooit tot stand gekomen in de huiskamer van oprichter Reid Hoffman en nu twee decennia later één van de grootste sociale kanalen ter wereld. De zakelijke netwerksite heeft een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt in 20 jaar, wat geresulteerd heeft in een waardevol platform voor de professionele online wereld. In deze blog kijken we terug op de afgelopen twee decennia en kijken we vooruit naar wat de toekomst voor LinkedIn in petto heeft.

 

Wat is LinkedIn?

LinkedIn is een online netwerksite gericht op de zakelijke markt. Het platform verwoordt de eigen missie als volgt: “Onze missie is om professionals van over de hele wereld met elkaar in contact te brengen, zodat ze productiever en succesvoller kunnen zijn”. In 2003 werd LinkedIn opgericht door Reid Hoffman, Allen Blue, Konstantin Guericke, Eric Ly en Jean-Luc Vaillant. Het doel van het platform was om professionals een plek te bieden waar ze contact konden leggen met elkaar, vacatures konden vinden en zichzelf konden promoten.

 

LinkedIn door de jaren heen

In de beginjaren was LinkedIn vooral gericht op het helpen van werkzoekenden om in contact te komen met potentiële werkgevers. Het primaire doel van het platform was om professionals in staat te stellen een online profiel aan te maken waarop hun ervaring en vaardigheden te zien waren en om in contact te komen met anderen in hun branche. LinkedIn was een van de eerste sociale-mediaplatforms die zich uitsluitend richtte op professioneel netwerken. Het werd al snel populair onder professionals in veel sectoren.

 

In de jaren die volgden, voegde LinkedIn steeds meer functies toe, zoals de mogelijkheid om te bloggen en de introductie van LinkedIn Pulse, een platform voor het delen van nieuws en artikelen. In 2010 werd ook de mogelijkheid toegevoegd om vacatures te plaatsen en te solliciteren op banen, waardoor LinkedIn uitgroeide tot een belangrijke speler op de arbeidsmarkt. Bedrijven hebben de mogelijkheid om vacatures te plaatsen en werkzoekenden kunnen rechtstreeks via het platform solliciteren. Vacatures zijn een van de meest populaire functies van het platform.

 

Sindsdien heeft LinkedIn zich ontwikkeld tot een platform waarop mensen niet alleen netwerken en vacatures vinden, maar ook waardevolle informatie en inzichten delen en online cursussen kunnen volgen. Het is ook een plek waar bedrijven hun merk en relaties kunnen opbouwen met klanten en potentiële werknemers.

 

LinkedIn is vanaf 2016 in handen van Microsoft, die zijn activiteiten en diensten uitvoert onder leiding van Ryan Roslansky.

 

Belangrijke data voor LinkedIn

  • 5 mei 2003: LinkedIn wordt gelanceerd
  • Augustus 2004: het platform bereikt 1 miljoen gebruikers
  • Mei 2007: de “wie je profiel heeft bekeken” functie wordt gelanceerd
  • Februari 2008: introductie mobiele versie van de website
  • Februari 2022: het aantal LinkedIn leden overschrijdt 830 miljoen

 

 

In de afgelopen 20 jaar is LinkedIn ontwikkeld van een kleine start-up tot een wereldwijd netwerk met miljoenen leden. Het platform heeft een aanzienlijke impact gehad op de arbeidsmarkt, waardoor het voor werkzoekenden gemakkelijker is geworden om in contact te komen met potentiële werkgevers en voor bedrijven om gekwalificeerde kandidaten te vinden. LinkedIn is ook een waardevol hulpmiddel geworden voor netwerken, leren en ontwikkelen en het promoten van professionele evenementen.

 

Kortom, de afgelopen twee decennia hebben bewezen dat LinkedIn een onmisbaar platform is voor professionals over de hele wereld. En met de investeringen die het platform doet in technologie, veiligheid en nieuwe functies zal het ook de komende jaren belangrijk blijven.

 

Kansen voor bedrijven

LinkedIn is niet alleen een mooi platform voor recruitment, maar ook op het gebied van advertising is het een waardevolle tool. Het platform heeft een business omgeving, waar bedrijven advertenties kunnen creëren, publiceren en optimaliseren. In vergelijking met bijvoorbeeld Google Ads lijkt LinkedIn Advertising aan de dure kant. Maar in essentie is LinkedIn allesbehalve duur, zolang je weet hoe je het op de juiste manier in zet.

 

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden van LinkedIn Advertising voor je bedrijf? Onze specialisten vertellen je er graag alles over, dus neem vooral contact op!

Relevante artikelen

Gratis Quickscan
Wil je ook een boost geven aan jouw website?

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Contact boost yourtraffic
Ontvang de Google Ads Checklist
Ontvang de UTM voorbeelden
Ontvang de SEO Infographic
Ontvang de gratis inhaakkalender
Ik ga voor Starter!
Chat openen
Snel in contact met onze specialisten!
Hallo,
Hoe kunnen wij je helpen om je bedrijf te laten groeien?