fbpx

Uitgebreide tekstadvertenties (ETA’s) verdwijnen juni 2022

ETA's verdwijnen juni 2022

Binnenkort verdwijnen de uitgebreide tekstadvertenties (ETA’s) in Google Ads. Het is straks niet meer mogelijk om ze te maken of te bewerken. Uiteraard leggen wij je graag in deze blog uit wat dit betekent, waarom dit wordt gedaan, hoe dit wordt vervangen, wat voor invloed dit heeft op jouw advertenties en geven we je tips.

 

Wat gebeurt er als de ETA’s verdwijnen?

Google Ads heeft aangekondigd dat vanaf 30 juni 2022 de ETA’s verdwijnen. Het gaat dus enkel om de uitgebreide tekstadvertenties. Deze verdwijnt langzaam, de advertenties zijn dan nog wel zichtbaar, en je kunt ze onderbreken, hervatten of verwijderen. Je kunt ze alleen niet meer maken of bewerken. De responsieve tekstadvertenties (ook wel RSA’s genoemd) zijn na 30 juni nog de enige tekstadvertenties. Het voordeel van de RSA is dat ze over het algemeen een hoger volume hebben omdat Google hierbij meer optimalisatiemogelijkheden heeft. Voor de rest zijn de tekenlimieten hetzelfde. Bij responsieve tekstadvertenties kun je tot vijftien koppen toevoegen en vier beschrijvingen. Voor het optimaliseren van de campagne is het raadzaam deze koppen en beschrijvingen zoveel mogelijk te gebruiken.

 

Wat voor invloed heeft het verdwijnen van de ETA’s?

Google is altijd bezig om de juiste boodschap bij de gebruiker te tonen. Hierbij speelt automatisering een grote rol. Door uitsluitend nog responsieve zoekadvertenties in te zetten, kan Google nog beter inspelen op de specifieke behoeften van de gebruiker. Google heeft een onderzoek gedaan naar het adverteerders die overstappen van ETA’s naar RSA’s, zij hebben gemiddeld 7% meer conversies.

 

Voor de gebruiker verandert er weinig. Wanneer zij Googelen zien ze met de RSA’s juist relevantere advertenties. Google toont de combinatie die het beste matcht aan de hand van de zoekopdrachten van de gebruiker.

 

Wat moet ik nu doen?

Het is belangrijk dat je je campagnes checkt, wanneer je jouw Ads hebt uitbesteed bij ons, doen wij dit voor je. Het kan zo zijn dat niet in alle advertentiegroepen responsieve teksten staan. Loop dus je advertenties na en voeg, waar nodig, responsieve teksten toe.

 

Tips voor succesvolle RSA’s

Om jouw RSA’s zo succesvol mogelijk te maken, geven we je graag tips die jij kan toepassen bij het maken van de advertenties:

  • Voeg zoveel mogelijk koppen en beschrijvingen toe en neem zoveel mogelijk populaire zoekwoorden mee.
  • Laat het merk/bedrijfsnaam terugkomen in advertenties.
  • Zorg voor een goede landingspagina.
  • Voeg relevante extensies toe.
  • Gebruik een duidelijke call to action.
  • Bouw, beoordeel, optimaliseer en herhaal.

 

Hulp nodig bij de advertenties?

Het maximale uit je Google Ads halen kost veel tijd en is specialistisch werk. Wij maken gebruik van de nieuwste technieken en zijn altijd op de hoogte van de nieuwste updates. Heb je vragen over RSA’s? Of heb je ergens anders vragen over? Dan helpen wij je graag. Neem gerust contact op via ons contactformulier of vraag een Quickscan voor jouw bedrijf aan.

Relevante artikelen

Wil je ook een boost geven aan jouw website?

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Contact boost yourtraffic

Ontvang de gratis inhaakkalender

Ik ga voor Starter!