fbpx

Wachtwoord verbeteren? Zo doe je het!

wachtwoord

Meer dan zeven procent van de Nederlanders wordt per jaar gehackt. Naast de gewone Nederlander kunnen bedrijven ook gehackt worden. Als zelfs Trump gehackt kan worden, kan het jou ook gebeuren. 

 

Oktober 2020 werd Donald Trumps Twitter-account gehackt. Zijn wachtwoord? ‘Maga2020!’ Het kostte de Nederlandse hacker Victor Gevers minder dan tien pogingen om toegang tot Trumps Twitter-account te krijgen. Wanneer jij gehackt bent kunnen waardevolle gegevens worden gelekt naar de buitenwereld. De hacker kan systemen uitschakelen en jouw gegevens gebruiken om geld te verkrijgen. Datalekken kunnen de ondergang zijn van een bedrijf.

 

De meest gebruikte wachtwoorden

Een wachtwoord instellen is voor de meeste mensen eenvoudig. Er hoeft niet lang bij nagedacht te worden. Naam en geboortedatum ingevuld en klaar is Kees. Maar is het zo makkelijk? Zeker niet, het invoeren van een naam en geboortedatum is een veel voorkomende combinatie. Het meest gebruikte wachtwoord is ‘123456’. Ook ‘qwerty’, ‘hallo’ of ‘welkom’ zijn ondanks de slechte kwaliteit ook veel gebruikt.

 

Top 10:

 

1. 123456
2. qwerty
3. wachtwoord
4. 1234567
5. 12345
6. 123456789
7. qwertyuiop
8. 1234567890
9. welkom
10. hallo

 

 

Waar moet een wachtwoord aan voldoen?

Een goed wachtwoord voor een bedrijf is als de duinen voor Nederland. Zonder deze kunnen er grote problemen ontstaan. Maar hoe zorg je dat hij perfect is?
Wij geven een aantal tips:

 

Lengte

Ten eerste is het belangrijk om een lang wachtwoord te maken zodat deze niet makkelijk geraden kan worden. Denk aan een zin die alleen jij weet of een woord met minstens zes letters. De uiteindelijke lengte van een sterk wachtwoord is ongeveer twaalf karakters.

(TIP: schrijf de combinatie ergens op.)

 

Cijfers en speciale tekens

Naast een zin of een woord in jouw wachtwoord zijn ook cijfers en speciale tekens een must. Zet uitroeptekens tussen de letters of een apenstaartje aan het begin. Hetzelfde geldt voor cijfers, wees creatief met de plaats van de cijfers in jouw wachtwoord.

 

Hoofdletters en kleine letters

Om jouw wachtwoord nog sterker te maken is ook variatie in hoofdletters en kleine letters een goede optie. Net als bij de cijfers en speciale tekens kan hier ook weer gespeeld worden met de plaats van de hoofdletters en kleine letters. Ooit gedacht aan een hoofdletter aan het einde van een woord?

 

wachtwoord

Check jouw wachtwoorden

Nu jij alles weet over de waarde en hoe wachtwoorden in elkaar zitten, is het tijd om die van jouw te gaan checken. Voldoen ze aan de hierboven genoemde eisen? Zo niet, dan is het tijd voor vernieuwing.

Relevante artikelen

Gratis Quickscan
Wil je ook een boost geven aan jouw website?

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Contact boost yourtraffic
Ontvang de Google Ads Checklist
Ontvang de UTM voorbeelden
Ontvang de SEO Infographic
Ontvang de gratis inhaakkalender
Ik ga voor Starter!
Chat openen
Snel in contact met onze specialisten!
Hallo,
Hoe kunnen wij je helpen om je bedrijf te laten groeien?