Wat Instagram Shopping voor jouw bedrijf kan betekenen

Door Damian Offenberg Geplaatst op 14 aug. 2023 Onderwerp Social media
Instagram Shopping is een functie binnen Instagram waar je als bedrijf je producten kan verkopen. Deze functie is geheel gratis en kan gebruikt worden om je producten in je content te verwerken. In deze blog lees je alle ins en outs van Instagram Shopping.

Wat kun je met Instagram Shopping?

Om in aanmerking te komen voor deze functie moet je op Instagram een bedrijfs- of makers account hebben. Dit koppel je vervolgens aan een Facebook-pagina. Hieronder wordt in stappen uitgelegd hoe je het aanmaakt voor jouw producten. Als je dit hebt aangemaakt zijn er verschillende manieren om deze functie in te zetten. Als eerste kan je producten in foto’s taggen, hiermee kunnen mensen die jouw bericht zien gelijk naar het product toe dat is aangegeven. Ook maakt dit het mogelijk voor de mensen die jouw producten bezoeken om gelijk naar de website te gaan om het product aan te schaffen. In de Verenigde Staten is het zelfs mogelijk om via Instagram een product te kopen, zonder eerst naar een webpagina binnen Instagram te worden gestuurd. Daarnaast kun je producten weergeven in stories via een sticker of swipe-up.

Instagram Shopping maken

Zet Instagram Shopping op in 4 stappen 

  1. Zorg ervoor dat je een bedrijfs- of makers account hebt op Instagram

  2. Koppel je Facebook-pagina en productcatalogus aan je Instagram account

  3. Laat je account beoordelen door je op Instagram aan te melden voor Shopping

  4. Als je account is goedgekeurd kan je via Instagram instellingen voor je bedrijf de productcatalogus kiezen, om deze vervolgens te gebruiken in je content

Instagram Shopping

Waarom het onmisbaar is voor jouw bedrijf

Instagram Shopping biedt verschillende kansen voor jouw bedrijf. Hier lees je verschillende voordelen van de Shopping functie.

Groter bereik van je content en producten

Instagram helpt jouw producten bij de juiste doelgroep te krijgen. Zo vergroot je het bereik van jouw bedrijf. 

Meer website verkeer genereren

Omdat de producten voor mensen buiten de Verenigde Staten nog niet op Instagram zelf gekocht kunnen worden, wordt er via Instagram een tabblad van je website geopend. Door deze doorverwijzing naar je website zal je website verkeer dus groeien. 

Producten promoten op Instagram

Via Instagram kan je de producten die je verkoopt gemakkelijk promoten. Hoewel dit niet gratis is haal je er wel een nog groter bereik mee dan als je dit niet doet. Ook worden er meer mensen bereikt die interesse tonen in de producten die jij verkoopt.

Statistieken

Voor Shopping heb je naast je gewone statistieken ook extra statistieken. Met de inzichten in je Instagram Shopping zie je wat wel en niet werkt en kan je je posts daarop aanpassen.

Verkopen op Instagram zonder Instagram Shopping

Naast het hebben van een Instagram Shopping pagina zijn er ook andere manieren om je producten te verkopen op Instagram. 

Verkopen in dm

Via je post vraag je mensen je een direct message (dm) te sturen als ze interesse hebben in het product, dit willen kopen of vragen hebben.

Verkopen in reactie

Dit is hetzelfde concept als het punt hierboven alleen wordt alles via de reacties geregeld. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Door te communiceren in de reacties kunnen anderen meekijken met het gesprek, waardoor eventuele vragen niet meerdere keren gesteld hoeven worden.

Verkopen via stories

Verkopen via stories is handig als je voor een dag een product beschikbaar wil hebben. Iedereen met interesse kan reageren en de producten verdwijnen na vierentwintig uur. Zo heb je een gelimiteerd aantal mensen die jou kan bereiken over het product waardoor het overzichtelijker is dan de vorige opties.

Nu jij alles weet over Instagram Shopping is het tijd om aan de slag te gaan. Succes met verkopen!

Damian Offenberg
Performance Marketeer bij MediaTrend
Ontmoet Damian: ooit een senior expert bij Meta en nu een stralende ster in het team van MediaTrend, gespecialiseerd in Meta-advertising. Vanuit zijn basis in Alkmaar werkt hij aan allround marketinginitiatieven en helpt hij bedrijven hun online aanwezigheid te optimaliseren.
Online Adverteren
Er is meer dan 200% omzet groei gerealiseerd binnen 3 jaar tijd
Vos Koffie
Google Ads
De webshop bestellingen zijn met ruim 93% toegenomen
Novaline Verzwaringsdekens
Zoekmachine Optimalisatie
De totale zichtbaarheid is met ruim 200% gestegen
Tintstore

Ik help jouw bedrijf naar de top!

Igor, Online marketing consultant
Doe binnen 2 minuten onze gratis online groei analyse en kijk hoe we samen jouw doel kunnen bereiken!