fbpx

World Wide Web Dag

World Wide Web

Op 1 augustus is het World Wide Web Dag (WWW). Waarschijnlijk maak je dagelijks gebruik van het wereldwijde web. Even snel iets opzoeken op Google, het laatste nieuws lezen of je sociale media checken. Afgelopen jaren zijn we alleen maar afhankelijker van het internet en het World Wide Web geworden. Grote kans dat je thuis moest werken tijdens de pandemie en deel hebt genomen aan virtuele vergaderingen. Goed om dus even stil te staan bij deze geweldige tool die niet meer weg te denken is uit ons dagelijks leven!

 

Hoe is het World Wide Web ontstaan?

Het concept van het World Wide Web is ontwikkeld door de Britse Tim Berners-Lee in 1989. Hij werkte als softwareontwikkelaar op een Europees onderzoeksinstituut in Genève, Zwitserland. Hier werkten honderden wetenschappers, zij konden van elkaar niet goed zien waar ze aan werkten of wat ze ontdekt hadden. Berners-Lee wilde hiervoor een oplossing bieden. Het doel was om een digitale ruimte te ontwikkelen waarin alle kennis en informatie verzameld en gedeeld kon worden. In november 1990 was zijn concept ver genoeg ontwikkeld om er een formeel project van te maken, en diende hij een voorstel in bij zijn baas. In augustus 1991 zetten Berners-Lee een kort overzicht over het project op de nieuwsgroep alt.hypertext. Hiermee werd het project ook publiekelijk toegankelijk. Hij had toen vast nog geen idee wat de impact van deze uitvinding zou gaan betekenen. Vandaag de dag zitten er zo’n 4,7 miljard mensen op internet en zijn er ongeveer 1,8 miljard websites.

World Wide Web

 

World Wide Web vs Internet

Vele mensen denken dat het internet en het World Wide Web hetzelfde zijn, maar deze assumptie is niet geheel correct. Het internet bestond namelijk al eerder dan het world wide web. Internet verbindt wereldwijd computernetwerken met elkaar, terwijl het World Wide Web juist verwijst naar de online inhoud die toegankelijk gemaakt wordt.

 

Hele dag achter het bureau?

Vergeet niet om af en toe even je benen te strekken als je de hele dag achter het bureau zit. Haal wat vaker iets te drinken, loop naar je collega toe in plaats van het sturen van een e-mail, neem de trap in plaats van de lift en ga bijvoorbeeld in de pauze even buiten een rondje om. Als het slecht weer is, kun je ook een mini workout doen, door even wat stretch oefeningen. Omdat bewegen zo goed voor je is, hebben wij bij MediaTrend een dagelijkse office workout! 

 

 

Relevante artikelen

Gratis Quickscan
Wil je ook een boost geven aan jouw website?

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Contact boost yourtraffic
Ontvang de Google Ads Checklist
Ontvang de UTM voorbeelden
Ontvang de SEO Infographic
Ontvang de gratis inhaakkalender
Ik ga voor Starter!
Chat openen
Snel in contact met onze specialisten!
Hallo,
Hoe kunnen wij je helpen om je bedrijf te laten groeien?