fbpx

Bereik hogere conversies door een snelle website

Snelle website

Hoe maak je een WordPress website sneller?

Veel klanten vragen ons regelmatig hoe ze hun WordPress website sneller kunnen maken. Dit is belangrijk omdat de snelheid van een website een grote invloed heeft op de gebruikerservaring en de SEO. Gebruikers verwachten namelijk dat een website snel laadt en als dit niet het geval is, kan dit leiden tot frustratie en het verlaten van de website. Daarnaast heeft de snelheid van een website invloed op de positie in zoekmachines zoals Google. Als een website traag is, kan dit leiden tot een lagere positie in de zoekresultaten, waardoor het moeilijker wordt om gevonden te worden door potentiële klanten. Het is dus belangrijk om de snelheid van een website te optimaliseren om de gebruikerservaring te verbeteren en de SEO-prestaties te maximaliseren. Wij kunnen je hierbij helpen door het gebruik van speciaal geselecteerde plugins.

 

WP Rocket

Een van de plugins die wij gebruiken is WP Rocket. Deze WordPress caching plugin is niet zomaar een oplossing, maar de krachtigste om de laadtijd te verbeteren, de PageSpeed score te verhogen en de Core Web Vitals te optimaliseren. Daarnaast gebruiken wij ook Imagify, een plugin die afbeeldingen lichter maakt en zo de snelheid van jouw website verhoogt. Dit heeft niet alleen voordelen voor de snelheid van jouw website, maar ook voor de gebruikerservaring en de SEO-prestaties.

 

Imagify

Imagify is een plugin voor WordPress die jouw website kan versnellen door afbeeldingen lichter te maken. Dit heeft niet alleen voordelen voor de snelheid van jouw website, maar ook voor de gebruikerservaring en zelfs voor de SEO. Met deze plugin hoef je je geen zorgen meer te maken over het optimaliseren van afbeeldingen, omdat dit automatisch gebeurt. Het verminderen van het gewicht van afbeeldingen betekent niet dat de kwaliteit ervan wordt opgeofferd. De afbeeldingen blijven mooi en van hoge kwaliteit. Met Imagify kun je dus tijd besparen en tegelijkertijd de prestaties van jouw website verbeteren.

 

 

Welke invloed heeft een snelle website op je conversie percentage?

Een snelle website heeft een grote invloed op het conversiepercentage. Wanneer een website snel laadt, heeft de gebruiker namelijk een betere ervaring en is hij sneller geneigd om op de website te blijven en verder te verkennen. Dit verhoogt de kans dat hij een aankoop doet of een andere gewenste actie onderneemt, wat resulteert in een hoger conversiepercentage. Bovendien kan een snelle website bijdragen aan een positief imago van jouw bedrijf, wat ook kan bijdragen aan het verhogen van jouw conversiepercentage.

 

Uit onderzoek van Google/SOASTA Research uit 2017 blijkt dat de kans op bounce met 32% toeneemt wanneer de paginalaadtijd van 1 seconde naar 3 seconden gaat. Aangezien de aandachtspanne van gebruikers sindsdien behoorlijk is afgenomen, is een snelle website op mobiel of desktop nog belangrijker geworden.

 

We helpen je graag!

Wil je ook de laadtijd van jouw website verbeteren, jouw PageSpeed verhogen en een betere gebruikerservaring creëren voor jouw bezoekers, en daarmee ook de SEO-prestatie van jouw website verbeteren? Neem dan contact met ons op. Wij kijken graag samen met jou hoe we dit kunnen realiseren.

Relevante artikelen

Gratis Quickscan
Wil je ook een boost geven aan jouw website?

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Contact boost yourtraffic
Ontvang de Google Ads Checklist
Ontvang de UTM voorbeelden
Ontvang de SEO Infographic
Ontvang de gratis inhaakkalender
Ik ga voor Starter!
Chat openen
Snel in contact met onze specialisten!
Hallo,
Hoe kunnen wij je helpen om je bedrijf te laten groeien?